Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Benodigdheden voor de cupcakes:
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Mespuntje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 190 gram Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Natrium bicarbonaat
- 15 ml Amaretto di Saronno
- 5 ml Cognac
- 2 koffielepels oploskoffie oplossen in 25 ml hete melk
Benodigdheden voor de topping:
- 250 gram Mascarpone
- 50 gram Suiker
- 2 Eieren splitsen
- 1½ tl Klop-fix
- 10 ml Amaretto di Saronno
- 5 ml Cognac
- Cacao poeder
- Poedersuiker
Instructies
- Doe de boter en de suiker in de kitchenaid, voeg het zout en de vanille axtract toe en meng tot een crémige massa.
- Voeg nu een voor een de eieren toe en zorg ervoor dat het ei volledig opgenomen is in de massa voordat je het 2e ei toevoegt.
- Voeg nu de bloem, het bakpoeder en natrium carbonaat toe en mix goed door.
- Voeg de amaretto en de cognac toe en mix verder.
- Als het deeg te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
- Niet teveel want het moet een stevig deeg zijn zodat je het kunt uitscheppen met een ijslepel.
- Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170° ongeveer 20 minuutjes.
- Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
- Maak ondertussen dat de cupcakes bakken de topping.
- Neem de mascarpone en voeg hierbij de 2 eidooiers, de amaretto, de cognac en een lepeltje klopfix en meng het goed door.
- Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit bij de mascarpone.
- Roe door en vul hiermee een spuitzak.
- Leg in de koelkast om op te stijven.
- Snijd een kapje van de cupcake en spuit hierop een toef mascarpone, werk af met een beetje cacao en leg het kapje er terug op.
- Bestuif eventueel nog met wat poedersuiker en cacao.
- Zet ze in de koelkast om nog wat op te stijven.