Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g Zaanlander kaas mild
- 4 sneetjes grofvolkorenbrood
- 50 g boter
- 100 ml bier trappistenbier
- 1 bosuitje in ragfijne ringetjes
Instructies
- Ovengrill voorverwarmen.
- Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.
- Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 minuten bruin roosteren en laten afkoelen.
- In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten.
- Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten.
- Kaas al roerend in bier laten smelten.
- Op smaak brengen met peper en eventueel zout.
- Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen.
- Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken.
- Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 minuten bruin laten kleuren.
- Bestrooien met bosuitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Lekker met bleekselderijsalade.
Info: Dit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.