Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees in blokjes
- 400 gram tofu
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 4 eetlepel(s) azijn
- bosje Groene ui gesnipperd
Instructies
- Begin een dag van tevoren.
- Doe de tofu in een vergiet, zet er een bord op en zet iets zwaars op het bord.
- Laat de tofu zo minstens 24 uur staan.
- Snijd de tofu in blokjes en bak ze goudbruin in een flinke laag olie.
- Strooi er wat zout over.
- Bak nu het varkensvlees 20 minuten.
- Roer de azijn en sojasaus erdoor.
- Schep het varkensvlees in een schaal, schep de tofu erop en bestrooi met groene uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
In de Filippijnen wordt dit recept gemaakt met Tau Kwa, dat is gedroogde tofu. We kunnen dat hier niet kopen, en daarom doe ik het met zelf gedroogde tofu. Het lijkt een beetje op het maken van paneer.