Tomaten maaltijdsoep met balletjes van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- In een kom het gehakt met wat zout en peper en draai er kleine balletjes van.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
- Verhit de boter in een (soep)pan boter en fruit de ui en de knoflook ± 3 minuten heel zachtjes.
- Voeg de bouillon, het tomatensap, de rijst, de gehaktballetjes en het kruidenbuiltje toe, breng de soep aan de kook en laat haar ± 10 minuten zachtjes koken.
- Breng intussen ruim water aan de kook.
- Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water, spoel ze onder koud water af, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes.
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in heel dunne ringetjes.
- Voeg de tomaten en de prei aan de soep toe en laat ze ± 5 minuten zachtjes meekoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met Turks brood en geraspte kaas.