Tomatensoep 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram spek
  • 2 kleingesneden stengels peterselie
  • ½ laurierblaadje
  • 6 peper
  • wat boter
  • kleine wortel
  • ui
  • 150 gram rijst
  • 2 liter vleesbouillon
  • 750 gr verse tomaten
  • 50 gram bote
  • zout
  • peper
  • 2 dl room

Instructies

  • Bak despek met dekleingesneden peterseliestengels,  laurierblaadje en de peperkorrels in wat boter.
  • Snijd een kleine wortel en een ui in kleine blokjes en voeg ze toe.
  • Voeg 150 gr rijst en 2 liter vleesbouillon toe en laat dit langzaam 1 uur doorkoken.
  • Snijd 750 gr verse tomaten in stukken.
  • Smelt in een ovenschaal 50 gr boter en doe de tomaten erbij.
  • Dek de schaal af en zet hem in de oven tot alle vloeistof is verdampt.
  • Voeg de tomaten dan aan de soep toe en laat deze 10 minuten doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en haal haar door een zeef.
  • Breng de soep nogmaals aan de kook en maak af met 2 dl room.
  • Geef er geroosterde blokjes brood en Parmezaanse kaas bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep