Transsylvaanse ragoût
Ingrediënten
voor het vlees
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g rookspek in blokjes
- 1 flinke ui gesnipperde
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- 2 dl droge witte wijn
- 200 g runderriblap in dunne reepjes
- 1 eetlepel marjolein fijngesneden
- 1 mespunt karwijzaad
- zwarte peper
- zout
- 200 g hamlap in dunne reepjes
- 1 teentje knoflook ongepeld
extra
- marjolein ter versiering
voor de saus
- 1 eetlepel boter
- 150 g paddestoelen in plakjes
- ⅛ l crème fraîche
- 1 dessertlepel bloem afgestreken
Instructies
- Verhit de olie matig en bak het spek er zachtjes in.
- Voeg de gesnipperde ui toe, het paprikapoeder erover en bak kort door.
- Voeg de wijn, het rundvlees en de kruiderij toe en laat in een snelkookpan onder de hoogste druk 10 minuten stoven (45 minuten in een gewone pan, net onder de wijn met toegevoegd water).
- Neem de druk weg, doe de hamlap en de knoflook erbij en laat onder druk nog 10 minuten stoven (een halfuur in een gewone pan).
- Neem de knoflook dan weg.
- Bak intussen de paddestoelen zachtjes in de boter.
- Meng de bloem met de zure room, schep dit alles op het allerlaatst al roerend bij het gare vlees en laat nog even doorstoven.
- Strooi de blaadjes marjolein erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er sla en aardappelpuree bij.