Tropische schotel

Porties: 1
Voorbereidingstijd 5 minuten
Total time 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 2 tomaten
  • 150 gram hamlappen
  • 100 gram pindakaas
  • dl water
  • 50 gram taugé
  • 1 banaan in plakjes
  • 1 theelepel sambal
  • peper
  • zout
  • ketoembar

Instructies

  • Smelt de boter in een schaal 30 seconden op HOOG (100%).
  • Snijd de ui, paprika en tomaten in kleine stukjes.
  • Roer de groenten door de gesmolten boter, dek de schaal af en bak dit 3 minuten op HOOG (100%).
  • Snijd de hamlap in kleine blokjes en voeg die aan de groenten toe.
  • Zet de schaal afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Voeg de pindakaas en het water toe en laat dit op MIDDEN LAAG (30%) 5 minuten in de magnetron sudderen.
  • Voeg tot slot de taugé, de plakjes banaan en de sambal toe en zet de schotel 2 minuten op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Roer alles goed door en serveer deze schotel met rijst en verse ananas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Varkensvlees / Vlees