Turkse pilaf

Boodschappen 2-2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g basmati rijst
  • 500 g rundergehakt
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • zout
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 aubergine
  • 250 g diepvriessperziebonen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 2 dl yoghurt
  • 75 g blanke rozijnen
  • 2 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak het gehakt rul in 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg zout en cayennepeper toe.
  • Pel de ui en teentjes knoflook en snipper deze.
  • Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut en voeg wortel, aubergine, sperziebonen, kaneel- en kerriepoeder toe.
  • Roerbak 4 minuten.
  • Roer de yoghurt en rozijnen door het groentemengsel en laat dit afgedekt nog 10 minuten garen.
  • Schep de gare rijst en het gehakt erdoor.
  • Serveer het gerecht bestrooid met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang diepvriessperziebonen eventueel door doperwten of tuinbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Turkije