Turkse rozijnentaart

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 125 gram boter
  • 5 dl melk
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 500 gram rozijnen
  • 1 pakje witte gelatine
  • 2 kopjes geklopte slagroom
  • cognac
  • 1 pakje instant vanillepudding
  • boter om in te vetten
  • paneermeel om mee te bestrooien

Instructies

  • Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef het op een werkblad.
  • Strooi er de geraspte citroenschil, de vanillesuiker en de suiker over, maak er een kuiltje in en giet daar het ei en de yoghurt in.
  • Verdeel de boter in vlokjes over de bloem en kneed de ingrediënten met bloem bestoven handen van buiten naar binnen tot een glad en soepel deeg.
  • Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het in de koelkast minstens 1 uur rusten.
  • Rol het deeg vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot het formaat van de bakvorm die u wilt gaan gebruiken uit.
  • Vet de bakvorm in en strooi er paneermeel in.
  • Leg het deeg in de vorm, prik er herhaaldelijk met een vork in en bak het 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Neem het deeg uit de oven en zet het weg.
  • Verhit de melk in een pan en maak de vanillepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de amandelsnippers door de pudding en breng op smaak met cognac.
  • Neem de pudding van het vuur, laat haar afkoelen en verdeel de pudding gelijkmatig over het deeg.
  • Spoel de rozijnen onder koud stromend water af, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de taart.
  • Bereid de witte gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel die over de rozijnen en laat het geheel daarna goed afkoelen.
  • Leg de rozijnentaart op een schaal, garneer met geklopte slagroom en serveer de taart direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Turkije