Våfflor med grädde

gebakken roomwafels
Porties: 5 wafels
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 ei
  • 125 g suike
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel gemalen kardemom of gember wat je zelf het lekkerst vindt
  • 250 ml zure room
  • 4 eetlepel(s) gesmolten
  • boter

Instructies

  • Klop de eieren en de suiker samen gedurende 10 minuten met een elektrische mixer in een kom totdat het als een dik lint in de kom terugvalt als je de mixer optilt.
  • Roer er nu met een houten lepel afwisselend de helft van de bloem, de kardemom of gember en de zure room door, en tenslotte de andere helft van de bloem.
  • Klop hier licht de gesmolten boter door en zet het mengsel 10 minuten weg.
  • Maak een wafelijzer warm zonder het in te vetten, totdat het zo heet is dat een waterdruppel sputtert als die er op valt.
  • Vul het ijzer met de geklopte massa vanuit het midden naar de rand toe.
  • Sluit het ijzer en verhit het geheel tot de wafels mooi goudgeel zijn.
  • Gebruik je een elektrisch wafelijzer, volg dan de instructies die daar bij horen.
  • De wafels worden opgediend met koude wilde bessen en verse boter.
  • Een alternatief hiervoor is een lekkere bessenjam.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info: De wafels op deze foto komen uit een modern wafelijzer. Vroeger bezaten veel Zweedse families wafelijzers die speciaal voor hen gemaakt werden door de plaatselijke smid. Daar werd dan hun eigen patroon of familiewapen in verwerkt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Zweden