Valse hazenrug met karnemelksaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 2 ei
  • 6 beschuit
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • stukjes vers spek om tot reepjes te snijden
  • 100 g boter
  • bloem
  • ½ liter karnemelk

Instructies

  • Gehakt aanmengen met de eieren, beschuiten, zout, peper en nootmuskaat.
  • Er dan een ovale grote bal van maken. 
  • Deze bal door droge bloem wentelen en de bovenzijde larderen met reepjes spek. Het spek langzaam gaar en bruin braden. 
  • Het vlees uit de pan nemen en de jus afmaken met karnemelk, door deze onder goed roeren met kleine scheutjes tegelijk aan de hete boter toe te voegen.
  • Zo nodig bijbinden met een weinig aangelengde bloem.
  • Het vlees wordt bedekt met een gedeelte van de saus en in vrij dikke pakken gesneden.
  • De rest van de saus wordt er apart bij geserveerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Feestdagen etc Kerst