Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 180 gram suiker
- 180 gram basterdsuiker
- 3 ei
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 druppel(s) vanille essence
- 1 citroen
- 3 eetlepel appelmoes
- 250 gram boter
- 500 gram poedersuiker
- 1 citroen
- 1 dessertlepels chocola
- 1 appels
- 10 marshmallows
- 1 doosje(s) zilverpilletjes (taart)
Instructies
- Bekleed de beide bakblikken met ingevette folie.
- Klop de boter met de suiker tot room.
- Klop er een voor een de eieren door met de vanille a essence, de geraspte citroenschil en de appelmoes, schep het gezeefde bakmeel erdoor.
- Bak de cakes bij 190 graden 25 minuten.
- Laat de cakes afkoelen en snijd van elke cake een stuk voor het dak.
- Klop de boter met de gezeefde poedersuiker tot room, klop het citroensap er beetje voor beetje door.
- Houd 3 eetlepels voor de garnering: Besmeer de twee grofste stukken cake met de botercreme en plak ze op elkaar voor het huis.
- Besmeer de bovenkant met de boter creme en plak het schuine dak erop.
- Besmeer het hele huis aan de buitenkant met de botercreme.
- Zet het huisje op een blad en maak met de kartelspuit een pad van de rest van de botercreme.
- Vermeng de 3 lepels botercreme met de gesmolten chocolade en spuit met het schrijfmondje de deuren en de ramen.
- Haal de schijfjes appel direkt na het snijden door wat citroensap en leg deze als dakpannen op het dak.
- Maak 2 schoorsteenpijpen van marshmallows en garneer het geheel met de zilveren balletjes.