Varkenshaas gevuld met pruimen Denemarken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • peper zout, gemberpoeder
  • 2 goudrenetten
  • 8 gedroogde pruimen
  • 40 gram boter
  • koffieroom
  • 2 eetlepels rode bessengelei

Instructies

  • raag of de slager het vlees insnijdt, zodat een zak ontstaat.
  • Wrijf het vlees van binnen in met peper,zout en gemberpoeder.
  • Leg de pruimen op een bord, schenk er kokend water over en laat ze een
  • half uur zo staan.
  • Giet ze af en haal de pitten eruit.
  • Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Vul het vlees gelijkmatig met de appelblokjes en de pruimen.
  • Verhit de boter in de braadpan tot lichtbruin en braad het vlees rondom bruin.
  • Leg een deksel schuin op de pan, zet het vuur laag en laat het vlees, onder regelmatig keren, 20-25 minuten zachtjes braden.
  • Neem het vlees dan uit de pan en houd het warm.
  • Roer de braadboter los met de room, roer de bessengelei door de saus en maak hem desgewenst af met port.
  • Snijd het vlees in dikke plakken en geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Denemarken