Vietnamese loempia's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram gare kip
  • 75 gram witte kool
  • 75 gram bamboe scheuten uit blik
  • 75 gram winterwortel
  • 1 ei
  • 75 gram rijst vermicelli
  • Peper en zout
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ eetl. sojasaus
  • 10 loempia vellen uit diepvries
  • 1 eetl. zonnebloemolie

zoete chilisaus (uit een fles) (ik vind deze lekker maar me lief vind de pittige lekker)

Pittige saus:

  • 4 rode gedroogde pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroen
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 5 theelepels trassi
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel suiker

Instructies

Bereidingswijze voor de pittige saus:

  • Hak de pepers en de knoflook fijn.
  • Schil de citroen en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Pureer deze ingredienten met azijn, 1 eetlepel water, trassi, oestersaus en suiker in een mixer tot een dikke saus.

Bereidingswijze voor de loempia's:

  • Haal de loempia vellen uit de diepvries, leg er een vochtige doek over.
  • Snijd de wortel, bamboescheuten, witte kool, lente ui en de kip in zeer dunne reepjes.
  • Week de glas noedels of rijst vermicelli in 4 minuten in kokend water met wat zout.
  • Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Klop ei los in een kom.
  • Verhit 1 eetlepel olie en bak zachtjes de wortel en witte kool tot ze iets zachter worden, voeg dan de bamboescheuten en lente ui erbij en bak heel even mee.
  • Voeg de kip, knoflookpoeder en sojasaus eraan toe en de helft van het losgeklopte ei.
  • Verwarm het geheel en meng de noedels er door.
  • Leg een loempia vel met de punt omhoog en schep er 2 eetlepels vulling op.
  • Vouw eerst de onderste punt naar boven, daarna rechter en linker punt en rol dicht.
  • Smeer de naden in met losgeklopt ei.
  • Frituur op 170C tot de Vietnamese loempia goudbruin zijn.
  • Serveer met een milde chilisaus of pittige saus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Vietnam