Vietnamese loempia's
Ingrediënten
- 100 gram gare kip
- 75 gram witte kool
- 75 gram bamboe scheuten uit blik
- 75 gram winterwortel
- 1 ei
- 75 gram rijst vermicelli
- Peper en zout
- ½ theel. knoflookpoeder
- ½ eetl. sojasaus
- 10 loempia vellen uit diepvries
- 1 eetl. zonnebloemolie
zoete chilisaus (uit een fles) (ik vind deze lekker maar me lief vind de pittige lekker)
Pittige saus:
- 4 rode gedroogde pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroen
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 5 theelepels trassi
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel suiker
Instructies
Bereidingswijze voor de pittige saus:
- Hak de pepers en de knoflook fijn.
- Schil de citroen en snijd het vruchtvlees fijn.
- Pureer deze ingredienten met azijn, 1 eetlepel water, trassi, oestersaus en suiker in een mixer tot een dikke saus.
Bereidingswijze voor de loempia's:
- Haal de loempia vellen uit de diepvries, leg er een vochtige doek over.
- Snijd de wortel, bamboescheuten, witte kool, lente ui en de kip in zeer dunne reepjes.
- Week de glas noedels of rijst vermicelli in 4 minuten in kokend water met wat zout.
- Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Klop ei los in een kom.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak zachtjes de wortel en witte kool tot ze iets zachter worden, voeg dan de bamboescheuten en lente ui erbij en bak heel even mee.
- Voeg de kip, knoflookpoeder en sojasaus eraan toe en de helft van het losgeklopte ei.
- Verwarm het geheel en meng de noedels er door.
- Leg een loempia vel met de punt omhoog en schep er 2 eetlepels vulling op.
- Vouw eerst de onderste punt naar boven, daarna rechter en linker punt en rol dicht.
- Smeer de naden in met losgeklopt ei.
- Frituur op 170C tot de Vietnamese loempia goudbruin zijn.
- Serveer met een milde chilisaus of pittige saus