Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) steranijs
- 1 eetlepel(s) Szechuanpeper
- 0.5 eetlepel(s) kaneel
- 1 eetlepel(s) venkelzaad
- 0.5 eetlepel(s) kruidnagels
Instructies
- Dit mengsel wordt in Zuid China en in Vietnam gebruikt om geroosterd vlees en gevogelte te kruiden en om smaak te geven aan marinades.
- Naast de vijf basisingrediënten kunnen er nog twee van de volgende kruiden aan worden toegevoegd: kardamom, gedroogde gember en zoethoutwortel.
- Het poeder kan hierdoor van kleur variëren - van donkerbruin tot gemberbruin en tot amber.
- Steranijs overheerst in de geur en de smaak.
- Vermaal alle ingrediënten en gebruik ze spaarzaam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Indien u ze in een goed afgesloten potje bewaart, zullen ze 3 tot 4 maanden goed blijven.