Vlaamse salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • enkele mooie bladeren Icebergsla
  • 150 g belegen Goudse kaas
  • 200 g ham
  • 4 gekookte aardappelen
  • 1 beker sour cream
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • zout
  • peper
  • 4 hard gekookte eieren
  • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Was de slabladeren en scheur ze in stukjes.
  • Snijd de kaas en de ham in lange, dunne reepjes en de aardappelen in blokjes.
  • Doe deze ingrediënten in een kom en schep ze door elkaar.
  • Vermeng de sour cream met mosterd en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
  • Schenk dit sausje over de salade en garneer deze met de gepelde en in vieren gesneden eieren en het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hoewel nog maar sinds kort bekend in ons land, is de Icebergsla - ook wel ijsbergsla of ijssla genoemd - met zijn stevige, harde krop snel populair geworden.
Deze slasoort leent zich dan ook goed om te worden verwerkt in samengestelde salades.
Kropsla is daarvoor te zacht. Icebergsla werd na de oorlog speciaal uit Amerika overgevlogen voor de Amerikaanse troepen.
Toen men in ons land de lcebergsla zelf ging telen bleek het al spoedig een succes.
Geef de Vlaamse salade als lunchgerecht, met sneetjes bruinbrood en boterballetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst België