Vrijdagse soep

Op vrijdag werd vroeger in het katholieke zuiden geen vlees gegeten! Wat paste dan toen, en nog eigenlijk steeds, beter dan een groentesoep?
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g oudbakken brood
  • 1 water
  • 100 g boter
  • 4 ui in 12 stukken
  • 200 g savooiekool fijne reepjes
  • 250 g wortelen. zeer fijngesneden
  • 175 g knolselderij in hele fijne schijfjes
  • peper zout
  • maggi
  • snufje gemalen foelie
  • mosterd

Instructies

  • Haal de korsten af van het brood. Zet het water op en breng het aan de kook. Voeg al roerende stukje bij stukje het brood toe, totdat een tamelijk dikke 'soep' is verkregen (broodsoep).
  • Neem een grote braadpan met dikke bodem. Laat daarin de uien in de hete boter of reuzel bruin braden. Voeg de savooienkool toe en iets later de wortelen en de knolselderij.
  • Laat alles ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg naar smaak zout, peper, foelie en maggi toe.
  • Schep de 'broodsoep' in de braadpan. Laat de soep nog even koken.
  • En roer tot slot nog mosterd naar smaak toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Brabant / Nederland