Warme salade van rodekool
Ingrediënten
- 460 gram rodekool in dunne reepjes
- 2 rode uien in dunne ringen
- 1 kleine witte rettich geschilde en geraspte
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels mierikswortel geraspte
- ½ theelepel anijszaad
- ½ theelepel chilipoeder
Instructies
- Doe de rodekool in een grote schaal en meng de ui en de rettich er goed door.
- Klop in een kleine schaal de mayonaise, de yoghurt, de mierikswortel, het anijszaad en de chilipoeder door elkaar.
- Giet de dressing over het koolmengsel en schep alles goed door elkaar.
- Laat de salade tot het gebruik in de koelkast staan.
- U kunt ook een klein beetje dressing over de sla gieten en het restant er apart bij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze warme en pittige koolsalade is lekker en heel geschikt bij sterk gekruide
gerechten.
gerechten.