Warme varkenssalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensfilet (in reepjes gesneden)
  • 2 tomaat (in plakjes gesneden)
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram gemengde sla met rucola
  • 3 eetlepel(s) koriander
  • 3 eetlepel(s) munt
  • 200 gram watermeloen (ontpit en in blokjes gesneden)

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 Spaanse peper (ontpit en fijngesneden)
  • 1 eetlepel(s) geroosterd sesamzaad
  • 3 eetlepel(s) mirin (Japanse kookwijn)
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) limoensap

Instructies

  • Meng het vlees met de tomaten en de olijfolie en kruid met peper en zout. 
  • Verwarm in een steelpan de olie voor de dressing. 
  • Bak er de chilipeper en het sesamzaad een minuut in. 
  • Haal van het vuur en voeg de mirin, de sojasaus en het limoensap toe. 
  • Houd warm.
  • Rooster het vlees en de tomaten kort op de barbecue of in een grillpan. 
  • Meng de sla met de munt, de koriander en de blokjes meloen. 
  • Verdeel de salade over de 4 borden. 
  • Leg er het vlees en de tomaten bovenop. 
  • Giet de warme dressing over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vlees