Weens varkensvlees met zuurkool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr hamlappen
  • 3 uien
  • 50 gr boter
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 2 dl pittige vleesbouillon
  • zout peper
  • 750 gr wijnzuurkool
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 beker zure room

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.
  • Pel en snipper de uien.
  • Smelt de boter in een braadpan, fruit de ui in ± 3 minuten zachtjes glazig en roer het paprikapoeder erdoor.
  • Schep het vlees door de ui en schenk er direct de bouillon bij.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Smoor het vlees afgedekt ± 20 minuten.
  • Schep de zuurkool erdoor en smoor het gerecht in nog ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de bloem door de zure room en voeg dit mengsel al roerend aan het zuurkool-vleesmengsel toe.
  • Laat het gerecht onafgedekt nog ± 5 minuten sudderen.
  • Lekker met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oostenrijk