Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus
Ingrediënten
- 1 ¼ kg aardappels
- zout
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 grote ui
- 1 kleine witte kool
- 2 eetlepel(s) gember
- ½ theelepel laos
- 1 zakje pindasaus
- gemalen koriander
- ketjap manis sambal
- 75 gram seroendeng pinda-kokosmengsel
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en laos.
- Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal.
- Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree.
- Breng op smaak met zout en laos.
- Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.