Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Porties: 5
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ¼ kg aardappels
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 grote ui
  • 1 kleine witte kool
  • 2 eetlepel(s) gember
  • ½ theelepel laos
  • 1 zakje pindasaus
  • gemalen koriander
  • ketjap manis sambal
  • 75 gram seroendeng pinda-kokosmengsel

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch