Witte verrassing

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 cake
  • 2 dl grappa
  • 5 eiwitten
  • zout
  • 150 gram suiker
  • 11/2 liter witte-chocoladeroomijs
  • 100 gram grof gehakte hazelnoten
  • 100 gram grof gehakte walnoten
  • 80 gram gezeefde poedersuiker

Instructies

  • Snijd de cake in plakken, bekleed er een ovenschaal mee (laat de punten boven de rand uitsteken) en besprenkel ze met 3 eetlepels grappa.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker toe tot pieken ontstaan.
  • Stort het diepgevroren ijs op de cakebodem en garneer met de nootjes (druk die een beetje in het ijs).
  • Strijk op het ijs snel een laag eiwit van 21/2 cm en strooi er poedersuiker over.
  • Zet de schaal direct in het midden van de oven en laat het ijs in 3-4 minuten kleuren.
  • Verwarm intussen de rest van de grappa.
  • Steek die aan (afzuigkap uit!) en giet de drank over het gerecht.
  • Variatie: spatel het eiwit in de vorm van een berg op het ijs en zet bovenin een halve lege eierschaal.
  • Giet bij het serveren de brandende drank in de eierschaal en laat die overlopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië