Wortelpilau

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 gram basmatirijst gewassen en een half uur geweekt in koud water
  • 5 dl water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel geklaarde boter
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 theelepel komijnzaad of karwijzaad
  • 1 middelgrote ui in dunne ringen gesneden
  • 2 kaneelstokjes elk 5 cm lang en in stukjes gebroken
  • 4 groene kardemoms aan de top van de peul ingesneden
  • 1 theelepel garam masala
  • 150 gram worteltjes grof geraspte
  • 100 gram doperwten diepvries
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Laat de rijst goed uitlekken en doe hem met het water in een steelpan.
  • Breng het aan de kook en roer het zout en de boter erdoor.
  • Laat het een minuut zacht koken.
  • Leg het deksel op de pan en laat de rijst 12-15 minuten sudderen.
  • Til in die tijd het deksel niet op.
  • Neem de pan van het vuur en laat hem 10 minuten afgedekt staan.
  • Maak intussen de overige ingrediënten schoon, snijd ze en zet ze klaar.
  • Verhit op half vuur in een pan de boter en bak de komijn- of karwijzaadjes erin tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de uiringen, kaneel en kardemom toe en laat bakken tot de uiringen goudbruin zijn (4-5 minuten).
  • Roer vaak.
  • Voeg de garam masala toe, roer en laat een halve minuut sudderen.
  • Voeg de geraspte wortel, doperwten en zout toe, roer en laat 1-2 minuten sudderen.
  • Schep de rijst er voorzichtig door met een metalen lepel of een vork (een houten lepel of spatel kan de korrel pletten).
  • Neem de pan van het vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Land van herkomst India