Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram woudboontjes
- 2 winterwortels
- 2 aardappels
- 1 ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) volkorenmeel
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 theelepel verse koriander of een paar takjes
- 1 liter water
- verse peper uit de molen
- ¼ theelepel cayennepeper
Instructies
- Zet de bonen een nacht tevoren in de week in ruim water.
- Giet het weekvocht weg en zet de bonen op met schoon water en kook ze gaar.
- Als de bonen gaar zijn, doe dan het bouillonblokje en de cayennepeper erbij.
- Schil de wortels en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
- Voeg dat bij de soep.
- Zet er de staafmixer op als de wortels gaar zijn en maak een mooie gladde soep.
- Doe de olie in de wok en fruit de ui.
- Voeg het meel toe en roer tot het lichtbruin is geworden.
- Voeg dan een paar lepels soep toe en roer totdat je een dikke saus hebt gekregen. Doe de saus bij de soep. Voeg tot slot de koriander toe.
- Serveren met wat crème fraîche of soja yoghurt, en met geroosterd of bruin brood.