woudbonen & wortelensoep

Woudbonen & Wortelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram woudboontjes
  • 2 winterwortels
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) volkorenmeel
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 theelepel verse koriander of een paar takjes
  • 1 liter water
  • verse peper uit de molen
  • ¼ theelepel cayennepeper

Instructies

  • Zet de bonen een nacht tevoren in de week in ruim water.
  • Giet het weekvocht weg en zet de bonen op met schoon water en kook ze gaar.
  • Als de bonen gaar zijn, doe dan het bouillonblokje en de cayennepeper erbij.
  • Schil de wortels en de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
  • Voeg dat bij de soep.
  • Zet er de staafmixer op als de wortels gaar zijn en maak een mooie gladde soep.
  • Doe de olie in de wok en fruit de ui.
  • Voeg het meel toe en roer tot het lichtbruin is geworden.
  • Voeg dan een paar lepels soep toe en roer totdat je een dikke saus hebt gekregen. Doe de saus bij de soep. Voeg tot slot de koriander toe.
  • Serveren met wat crème fraîche of soja yoghurt, en met geroosterd of bruin brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch