Yakitori 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dubbele kipfilet liefst met vel
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram kipgehakt
  • 2 bosuitjes
  • 6 eetllepels Japanse sojasaus
  • 5 eetlepels zoete rijstwijn mirin
  • 2 theelepels suiker
  • 1 prei
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • 2 eetlepels miso sojapasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • Chinese kool

Instructies

  • Week 12 satéstokjes 15 minuten in koud water.
  • Snijd de kipfilets in vierkante stukjes en rijg ze op 8 stokjes: 4 met
  • kipstukjes met vel, 4 met velloze stukjes, schuif de kipblokjes flink strak
  • tegen elkaar.
  • Hak het wit van de bosuitjes fijn en meng dit met het zout door het
  • kipgehakt.
  • Vorm er 4 worstjes van en steek door elk worstje een stokje.
  • Roer een marinade van de sojasaus, 3 eetlepels mirin en de suiker en kwast
  • de kipspitjes hiermee in.
  • Laat ze 30 minuten staan.
  • Verwarm de grill voor of gebruik een witheet houtskoolvuurtje en rooster de
  • kipspitjes rondom 10 minuten.
  • Kwast ze regelmatig met de marinade in.
  • Hak de prei heel fijn en roer de sesamolie erdoor.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op
  • keukenpapier.
  • Verwarm de miso, de rijstazijn en 2 eetlepels rijstwijn al roerend in een met
  • water omgespoeld pannetje.
  • Snijd het bosuigroen in reepjes.
  • Leg op 4 borden een koolblad en schik de kipspitjes erop.
  • Lepel de warme misosaus erover en verdeel er het preimengsel over.
  • Strooi er tenslotte de sesamzaadjes en het bosuigroen over.
  • Geef er een salade bij van sla, komkommer, bosui en eventueel asperges,
  • met een sesamdressing (zie spinaziesalade) en pittig zoete ketjapsambalsaus (van Conimex).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan