Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat
Equipment
Ingrediënten
- 400 g gehakt
- 1 blik ca. 400 g maïskorrels
- 200 g extra kleine kerstomaatjes
- 200 g gesneden prei
- Conimex Woksaus Curry Kokos
- Conimex ketjap Manis
- 400 g rijst
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
- Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
- Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
- Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
- Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep de rijst in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel,