Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 1 blik ca. 400 g maïskorrels
  • 200 g extra kleine kerstomaatjes
  • 200 g gesneden prei
  • Conimex Woksaus Curry Kokos
  • Conimex ketjap Manis
  • 400 g rijst
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
  • Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
  • Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
  • Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
  • Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de rijst in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst India