Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 125 g suiker
- 2 eieren
- 130 g bloem
- 13 gram bakpoeder
- 30 g mascarpone
- Voor de afwerking:
- 200 g poedersuiker
- Enkele eetlepels water
- 100 gram gesmolten chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtige crème.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en klop verder.
- Voeg de mascarpone toe.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en klop nog even kort door.
- Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met elk 1 lepel beslag.
- Bak de cupcakes af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 18 minuutjes.
- Haal de cupcakes uit de muffin-vorm en laat ze omgekeerd afkoelen (dus de bovenkant onder).
- Dit zorgt ervoor dat de bovenkant van de cupcakes wat platter wordt.
- Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
- Neem een kommetje en vul met de poedersuiker.
- Doe er een eetlepel water bij en roer door.
- Het moet een mooi klontervrij glazuur worden van een goede dikte dus voeg telkens een beetje water toe als de glazuur te dik is.
- Neem de gesmolten chocolade en doe deze in een plastic zakje.
- Knip er een heel klein puntje vanaf.
- Dip de cupcakes in de glazuur en zet ze op een taartrooster.
- Trek er met de chocolade strepen over.
- Werk zo alle cupcakes af.