Zebra’s

Zebra’s

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 130 g bloem
  • 13 gram bakpoeder
  • 30 g mascarpone
  • Voor de afwerking:
  • 200 g poedersuiker
  • Enkele eetlepels water
  • 100 gram gesmolten chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Klop de boter met de suiker tot een luchtige crème.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en klop verder.
  • Voeg de mascarpone toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en klop nog even kort door.
  • Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met elk 1 lepel beslag.
  • Bak de cupcakes af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 18 minuutjes.
  • Haal de cupcakes uit de muffin-vorm en laat ze omgekeerd afkoelen (dus de bovenkant onder).
  • Dit zorgt ervoor dat de bovenkant van de cupcakes wat platter wordt.
  • Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
  • Neem een kommetje en vul met de poedersuiker.
  • Doe er een eetlepel water bij en roer door.
  • Het moet een mooi klontervrij glazuur worden van een goede dikte dus voeg telkens een beetje water toe als de glazuur te dik is.
  • Neem de gesmolten chocolade en doe deze in een plastic zakje.
  • Knip er een heel klein puntje vanaf.
  • Dip de cupcakes in de glazuur en zet ze op een taartrooster.
  • Trek er met de chocolade strepen over.
  • Werk zo alle cupcakes af.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Gebak