Zeeuwse bolussen
Mierzoet maar zo lekker 🙂
Equipment
Ingrediënten
Deeg
- 500 g bloem
- 15 g kristalsuiker
- 0.5 ei
- 10 g zout
- 50 g verse gist
- 215 ml water
- 50 ml melk
- 25 g roomboter
Suikermengsel
- 250 g donkerbruine basterdsuiker
- 4 eetlepel(s) kaneelpoederBereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter.
- Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.
- Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door.
- Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat circa 20 minuten rusten.
- Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm.
- Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal.
- Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel.
- Draai er een bolus van.
- Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat.
- Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af.
- Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.