Zeeuwse bolussen

Mierzoet maar zo lekker 🙂
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Deeg

  • 500 g bloem
  • 15 g kristalsuiker
  • 0.5 ei
  • 10 g zout
  • 50 g verse gist
  • 215 ml water
  • 50 ml melk
  • 25 g roomboter

Suikermengsel

  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepel(s) kaneelpoederBereidingswijze:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  • Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter.
  • Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.
  • Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door.
  • Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat circa 20 minuten rusten.
  • Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm.
  • Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal.
  • Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel.
  • Draai er een bolus van.
  • Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af.
  • Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland / Zeeland