Zevenaarse salade
Equipment
Ingrediënten
- 200 g Subenhara
- ½ blikje mandarijntjes
- 1 kiwi
- 3 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) azijn
- mespunt knoflookpoeder
Instructies
- Snijd de Subenhara in smalle reepjes.
- Laat de mandarijntjes uitlekken en halveer ze.
- Ontdoe de kiwi van de schil en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
- Maak van olie, azijn en knoflookpoeder een saus en meng er kaas en mandarijntjes door, maar houd enkele mandarijntjes achter.
- Doe de salade over in een glazen schaal en garneer met de schijfjes kiwi en de achtergehouden mandarijntjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De warmgroene kleur, de eetbare zwarte pitjes en de zachtzoete smaak van de kiwi maken deze vrucht tot een geliefd onderdeel in een salade met vruchten. De kiwi was tot voor kort nauwelijks bekend in ons land, maar is nu overal verkrijgbaar. Van oorsprong komt deze vrucht uit Nieuw-Zeeland.
Hij is genoemd naar een veel in dat land voorkomend klein vogel.
Hij is genoemd naar een veel in dat land voorkomend klein vogel.