Zoervleisj voor de slow cooker
Zuurvlees lijkt een beetje op hachee, maar dan effe anders!!! Naar een recept uit de Streekkeukens van Nederland van AH, speciaal bereid voor de slow cooker!
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 600 gram doorregen runderlappen
- Zout
- peper (versgemalen)
- 2 dl witte-wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 3 middelgrote uien
- 50 gram boter
- ½ eetlepel appelstroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- 1 blokjes rundvleesbouillon verkruimeld
(optioneel)
- Aardappelmeel
Instructies
Voorbereiden:
- Runderlappen door de slager in grove stukken laten snijden en bestrooien met zout en peper.
- In kom azijn mengen met 2 dl water, laurier en kruidnagels en vlees erdoor scheppen.
- Vlees afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten.
Bereiden:
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Vlees uit de marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren.
- In braadpan boter verhitten en vlees aanbraden (doe dit in tweeën) en leg jet vlees dan in de slow cooker.
- Doe de slow cooker aan en leg hierop de uien, stroop, ontbijtkoek, bouillontablet en de helft van de marinade.
- Deksel op de pan: ¾ uur à 1 uur op High en 4 uur op Slow.
- Eventueel binden met aardappelmeel.