Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 4 eetlepel(s) Conimex Wok Marinade
  • 600 g sperziebonen
  • 400 g witte rijst
  • 1 rode paprika
  • Conimex wok olie
  • Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja

Instructies

  • Snijd het vlees in stukjes.
  • Meng ze met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Maak ondertussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water (met wat zout of ketjap) in 5 minuten gaar.
  • Afgieten en laten uitlekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Was en snijd de paprika in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 4 minuten.
  • Voeg de paprika en boontjes toe en wok die 3 minuten mee.
  • Roer er ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Schep de rijst en de zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes op 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet voor een fris accent Conimex Atjar Taugé op tafel en Sambal Manis om het gerecht zelf iets pittiger te maken.
Variatietip:
Voeg met de woksaus stukjes (verse) ananas toe en bestrooi het gerecht met pinda’s.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters