Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes
Ingrediënten
- 400 g varkenshaas
- 4 eetlepel(s) Conimex Wok Marinade
- 600 g sperziebonen
- 400 g witte rijst
- 1 rode paprika
- Conimex wok olie
- Conimex Woksaus Indonesische Zoete Soja
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes.
- Meng ze met de wok marinade.
- Laat het 3 minuten staan om te marineren.
- Maak ondertussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water (met wat zout of ketjap) in 5 minuten gaar.
- Afgieten en laten uitlekken.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
- Was en snijd de paprika in stukjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de stukjes vlees 4 minuten.
- Voeg de paprika en boontjes toe en wok die 3 minuten mee.
- Roer er ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
- Schep de rijst en de zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes op 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een fris accent Conimex Atjar Taugé op tafel en Sambal Manis om het gerecht zelf iets pittiger te maken.
Variatietip:
Voeg met de woksaus stukjes (verse) ananas toe en bestrooi het gerecht met pinda’s.