Zweedse broodsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 4 koppen vleesbouillon
  • 1 ½ kopdroge roggebroodkruimels
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 4 kleine gekookte saucijsjes of gebakken saucijsjes
  • ¼ kop dikke room

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan en voeg al roerend de bloem toe.
  • Voeg onder voortdurend roeren bij scheutjes tegelijk de bouillon toe.
  • Voeg het roggebroodkruim en de suiker toe.
  • Kook op laag vuur ± 30 minuten.
  • Laat in de laatste 5 minuten de saucijsjes, in stukjes gehakt, in de soep warm worden.
  • Voeg roerend de room toe en dien direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Zweden