Zweedse vissalade

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 8 eetlepels olie
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • zout peper
  • 1 krop sla
  • 300 gram gaffelbitter in dillesaus
  • 2 potjes zure mosselen
  • 2 sjalotten met groen
  • 2 appels
  • 6 in de schil gekookte aardappels
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 doosje tuinkers

Instructies

  • Snijd de knoflookteen in de lengte door en wrijf hiermee de schaal in die u voor de salade wilt gebruiken.
  • Roer de olie, azijn, zout en peper in diezelfde schaal tot een marinade.
  • Was de sla en maak er brede repen van.
  • Laat de gaffelbitter en de mosselen op een zeef uitlekken.
  • Hak de uien met het groen zeer fijn.
  • Schil de aardappelen en de appels en hak ze fijn.
  • Doe alle ingrediënten in de marinade en schep ze voorzichtig om.
  • Garneer voor het serveren met partjes ei en tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Zweden