Zwitserse kaasfondue van Lidy Poll-Weber

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel citroensap
  • 175 gram Gruyèrekaas geraspt
  • 175 gram Emmentaler kaas geraspt
  • 1 theelepel maïzena/allesbinder
  • 2 eetlepels Kirsch
  • peper
  • geraspte nootmuskaat
  • stokbrood in dobbelsteentjes

Instructies

  • Wrijf de binnenkant van een vuurvaste schaal, caquelon of steelpan in met de knoflookteen.
  • Schenk de wijn en het citroensap erbij en verwarm het geheel tot er belletjes ontstaan.
  • Roer dan beetje bij beetje de kaas erdoor en verhit het mengsel voorzichtig, tot de kaas smelt en begint te koken.
  • Meng de maïzena met de kirsch.
  • Doe dit bij de kaas en verhit nog 2 à 3 minuten, onder voortdurend roeren, tot de fondue dik en romig is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de pan op een warmhouder of iets dergelijks, anders koelt de kaas teveel af en wordt hij hard!!!
  • Serveer onmiddellijk met de dobbelsteentjes brood.
  • Serveer er wat rauwkost bij ....
  • Let op kaasfondue is heel machtig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Zwitserland