Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 4 dl droge witte wijn
- 300 gram Emmentaler geraspte
- 300 gram Gruyère geraspte
- 2 eetlepels maïzena
- 4 eetlepels kirsch of melk
- zout
- peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 stokbrood
Instructies
- Pel het knoflookteentje, halveer het en wrijf hiermee een niet te grote pan met dikke bodem of fonduepan in.
- Schenk de wijn in de pan en verhit die tot de wijn begint te bruisen.
- Voeg de kaas toe en laat die, al roerend met houten lepel smelten.
- Roer in een kopje de maïzena met de kirsch of melk glad en roer dit door de fondue.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Houd de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron warm.
- Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop die in de fondue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gemengde sla.