Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman versie 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr grofgeraspte Emmentaler Zwitserse
  • 400 gr grofgeraspte Gruyère Zwitserse
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 klein glaasje Kirsch of andere vruchtenbrandewijn
  • nootmuskaat peper
  • stokbrood in stukjes gesneden knapperig

Instructies

  • Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook; giet de wijn erin en verwarm deze, maar laat de wijn niet aan de kook komen.
  • Voeg het citroensap toe, alvorens de geraspte Emmentaler en Gruyère in de wijn te roeren.
  • Blijf onder voortdurend verwarmen roeren tot een mooi homogeen mengsel van kaas en wijn ontstaat.
  • Voeg, zodra de fondue mooi smeuïg is, het glaasje brandewijn waarin de maïzena is opgelost toe.
  • Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met kleine stukjes knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Zwitserland