Zwitserse kaasfondue van Astrid Veltman versie 2
Ingrediënten
- 200 gr grofgeraspte Emmentaler Zwitserse
- 400 gr grofgeraspte Gruyère Zwitserse
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 3 dl droge witte wijn
- 1 klein glaasje Kirsch of andere vruchtenbrandewijn
- nootmuskaat peper
- stokbrood in stukjes gesneden knapperig
Instructies
- Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook; giet de wijn erin en verwarm deze, maar laat de wijn niet aan de kook komen.
- Voeg het citroensap toe, alvorens de geraspte Emmentaler en Gruyère in de wijn te roeren.
- Blijf onder voortdurend verwarmen roeren tot een mooi homogeen mengsel van kaas en wijn ontstaat.
- Voeg, zodra de fondue mooi smeuïg is, het glaasje brandewijn waarin de maïzena is opgelost toe.
- Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met kleine stukjes knapperig stokbrood.