Zweedse Aardappelen met Gesmolten Boter en Geraspte Kaas
Ingrediënten
- Aardappelen
- Gesmolten boter
- Zout
- Peper
- Geraspte kaas
Instructies
- Schil de aardappelen, leg ze op een eetlepel en snijd ze op verschillende plaatsen tot aan de lepelrand in.
- Plaats de aardappelen op een ingevet bakblik.
- Bestrijk de aardappelen royaal met gesmolten boter en besprenkel ze met zout en peper.
- Bak de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Na 40 minuten bakken, bestrooi de aardappelen met een royale hoeveelheid geraspte kaas.
- Laat de aardappelen nog eens 8 minuten verder bakken, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Zweedse aardappelen als bijgerecht bij je favoriete maaltijd. Geniet ervan!