Romeins paasbrood
Equipment
Ingrediënten
- 1 zakje droge gist 7 gr
- 25 gram suiker
- 325 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 4 eidooiers
- 35 gram kwark
- ½ dl rum
- 1 eetlepel gekneusd anijszaadjes
- de geraspte schil van 1 citroen
- 125 gram boter
- 150 gram witte chocolade in kleine stukjes
Instructies
- Vermeng de gist met 1 theelepel suiker, 2 eetlepels bloem en ± 4 eetlepels lauwwarm water en laat het mengsel afgedekt met plasticfolie 10 minuten op een warme plek staan.
- Roer in een grote kom de rest van de bloem, de rest van de suiker, het zout,
- de eieren en de eidooiers door elkaar tot een dik beslag.
- Voeg het gistmengsel toe en roer nog ± 5 minuten flink door.
- Roer er dan de kwark, rum, anijs en citroenschil door en leg er de boter, in 8 stukken verdeeld, op.
- Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 1 uur op een warme plek rijzen tot de hoeveelheid deeg is verdubbeld.
- Roer met een garde de boter door het deeg tot een glad mengsel en voeg de chocolade toe.
- Bestuif de vorm met bloem, schenk het deeg in de vorm en laat het afgedekt met een doek nogmaals 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in het midden van de oven 1 uur en 15 minuten.
- Schakel de oven na 15 minuten terug naar 175°C.
- Haal het brood uit de vorm, laat het op een rooster afkoelen en bestuif het met poedersuiker.
- Serveer het brood in puntige plakken gesneden met boter (of honingboter).