Roomwitte kippensoep

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ pot gevogeltefond
  • ¼ literheel droge witte wijn
  • 1 eetlepel
  • mosterd
  • 2 eetlepel(s) gemengde groene kruiden diepvries
  • mespunt
  • cayennepeper
  • sneetjes witbrood
  • 4 ei
  • liter Room Culinair
  • liter slagroom

Instructies

  • Vermeng de gevogeltefond met de heel droge witte wijn, en de  Zaanse mosterd, ,gemengde groene kruiden (diepvries) en decayennepeper.
  • Verwarm de soepborden voor in een oven van 100°C.
  • Rooster sneetjes witbrood en steek er sterretjes uit.
  • Breng het fondmengsel al roerend tegen de kook aan en zet de pan vervolgens op een vlamverdeler.
  • Klop in een kom deeierdooiers los met de Room Culinair en een schep hete bouillon.
  • Klop in een tweede komde slagroom stijf.
  • Roer het eiermengsel en de helft van de slagroom bij de soep, klop de soep met een staafmixer schuimig en laat binden.
  • Verdeel de soep over de borden, leg in elk bord een paar broodsterretjes, doe er een schepje slagroom boven en strooi wat paprikapoeder over het dotje slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Feestdagen etc Kerst