Sambal goreng tauge/tahu
Roerbak van taugé en tahu (Midden-Java)
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de tahoe in blokjes.
- Pel de sjalotjes en de knoflook, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de lombok en snijd alles ragfijn.
- Snijd de selderij fijn.
- Was de taugé en verwijder evt. de groene vliesjes.
- Was de prei en snijd deze fijn.
- Verhit de olie in de wok en bak de tahublokjes goudbruin, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
- Giet de olie op ongeveer 3-4 eetlepels na uit de wajan.
- Smoor de sjalot en de knoflook in de wajan.
- Voeg een scheutje water en zout naar smaak toe.
- Doe de gesneden lombok, de taugé, de prei, taotjo en de gebakken blokjes tahu erbij en roerbak dit alles ongeveer 3 minuten totdat het water verdampt is.
- Voeg de suiker en de selderij toe en verwarm even door tot de suiker is opgelost.