Sambal goreng tauge/tahu

Roerbak van taugé en tahu (Midden-Java)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g tahu
  • 1 eetlepel(s) taotjo =gefermenteerde sojabonen/toko
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok =spaanse peper
  • 2 takjes selderij
  • 100 g taugé
  • 1 handvol fijngesneden prei.
  • Suiker naar smaak
  • plantaardige olie
  • zout

Instructies

  • Snijd de tahoe in blokjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook, verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de lombok en snijd alles ragfijn.
  • Snijd de selderij fijn.
  • Was de taugé en verwijder evt. de groene vliesjes.
  • Was de prei en snijd deze fijn.
  • Verhit de olie in de wok en bak de tahublokjes goudbruin, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie op ongeveer 3-4 eetlepels na uit de wajan.
  • Smoor de sjalot en de knoflook in de wajan.
  • Voeg een scheutje water en zout naar smaak toe.
  • Doe de gesneden lombok, de taugé, de prei, taotjo en de gebakken blokjes tahu erbij en roerbak dit alles ongeveer 3 minuten totdat het water verdampt is.
  • Voeg de suiker en de selderij toe en verwarm even door tot de suiker is opgelost.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië