Slasoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 300 gram fijngesneden slabladeren
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei
  • 1 ½ dl slagroom
  • 1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie

Ook nodig:

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en fruit daarin de fijngesnipperde ui en de fijngehakte teentjes knoflook.
  • Voeg vervolgens de fijngesneden slabladeren toe en roer goed.
  • Strooi er de bloem over en laat alles al roerend even bakken.
  • Giet er daarna beetje voor beetje de kippenbouillon er bij en roer goed.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat deze ± 7 minuten koken.
  • Wandel met een staafmixer door de soep, tot alle sla is gepureerd.
  • Breng de soep op smaak met zout en de versgemalen zwarte peper.
  • Klop in een kommetje 1 eierdooier door 1 1/2 dl slagroom en roer enkele hete soep door de room.eetlepels,
  • Neem de pan van het vuur en giet al roerend beetje voor beetje de verdunde room door de slasoep.
  • Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met 1 eetlepel fijngehakte kervel.
  • Peterselie smaakt ook goed.
  • Serveer de soep met knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep