Slasoep
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 ui
- 2 knoflook
- 300 gram fijngesneden slabladeren
- 1,5 eetlepel bloem
- 1 liter kippenbouillon
- zout
- versgemalen peper
- 1 ei
- 1 ½ dl slagroom
- 1 eetlepel fijngehakte kervel of peterselie
Ook nodig:
Instructies
- Verhit de boter in een pan en fruit daarin de fijngesnipperde ui en de fijngehakte teentjes knoflook.
- Voeg vervolgens de fijngesneden slabladeren toe en roer goed.
- Strooi er de bloem over en laat alles al roerend even bakken.
- Giet er daarna beetje voor beetje de kippenbouillon er bij en roer goed.
- Breng de bouillon aan de kook en laat deze ± 7 minuten koken.
- Wandel met een staafmixer door de soep, tot alle sla is gepureerd.
- Breng de soep op smaak met zout en de versgemalen zwarte peper.
- Klop in een kommetje 1 eierdooier door 1 1/2 dl slagroom en roer enkele hete soep door de room.eetlepels,
- Neem de pan van het vuur en giet al roerend beetje voor beetje de verdunde room door de slasoep.
- Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met 1 eetlepel fijngehakte kervel.
- Peterselie smaakt ook goed.
- Serveer de soep met knapperig stokbrood.