Spaanse aardappel omelet met chorizo

Porties: 8 personen
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram aardappels in dunne plakjes
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 125 gram chorizo in plakjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 4 ei
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 teen knoflook geperst

Instructies

Voorbereiden:

  • In een koekenpan met antiaanbaklaag uien aardappel al
    omscheppend op matig hoog vuur 5 minuten bakken. Paprika en chorizo erdoor scheppen en alles op matig vuur in nog enkele minuten gaar bakken.
  • Intussen in een kom eieren loskloppen met paprikapoeder, knoflook en zout en peper naar smaak. Het eimengsel bij het aardappelmengsel in de koekenpan schenken. De pan iets schuin houden en draaien, zodat het eimengsel gelijkmatig tussen aardappelplakjes verdeeld wordt. Met een spatel aardappelplakjes in het ei drukken. De omelet op laag vuur in 5 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Een groot bord of deksel op de omelet leggen. De koekenpan keren en de omelet op het bord of deksel laten glijden. De omelet met de ongebakken kant in de pan laten glijden en in 2-3 minuten goudbruin bakken. De omelet op een platte schaal schuiven en laten afkoelen. De aardappelomelet in kleine puntjes snijden.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 7 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vlees
Land van herkomst Spanje