Sticky dadel quinoabars met kokos
Equipment
Ingrediënten
- 20 zachte dadels ontpit
- 5 eetlepel(s) vloeibare kokosolie
- 75 gram quinoavlokken boekweitvlokken of havermoutvlokken
- 25 gram gepofte quinoa als je dit niet in huis hebt, kun je 100 gram quinoavlokken nemen in plaats van 75 gram
- 50 gram geraspte kokos of kokosschaafsel
- 50 gram rozijnen of gedroogde bessen zoals gojibessen, cranberries of moerbeien
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram sesamzaad
- versgemalen Himalaya zout of zee zout
- 3 eetlepel(s) water
Instructies
- Doe de dadels samen met de kokosolie in een foodprocessor of keukenmachine en laat draaien tot je dadelpuree hebt.
- Heb je geen keukenmachine?
- Dan kun je het ook met een vork prakken, maar dit is wel wat meer werk.
- Voeg de quinoavlokken, rozijnen, de kokosrasp, zonnebloempitten en het sesamzaad, het water en versgemalen zout toe.
- Laat weer draaien tot alles goed aan elkaar plakt.
- Voeg eventueel nog wat extra water toe als het niet plakkerig genoeg wordt.
- Doe nu de gepofte quinoa erbij en pulseer nog een paar keer.
- Bekleed een brownieblik of andere bakvorm met bakpapier.
- Schep het mengsel erin en verdeel gelijkmatig met een spatel over de vorm.
- Zet een half uur in de koelkast en laat hard worden.
- Til de reep met bakpapier en al uit de vorm.
- Snijd in stukken. Bewaar de quinoarepen in een afgesloten trommel (dit kan ik de koelkast, maar hoeft niet persé, buiten de koelkast worden ze iets zachter).
- Eet de quinoarepen als tussendoortje, voor het sporten als je energie nodig hebt of ‘s ochtends met wat amandelmelk en vers fruit als ontbijt.