Stifado van Onbekende Auteur
Griekse stoofschotel met rundvlees
Ingrediënten
- 1 kg mager rundvlees stoofvlees
- 1 kg ui
- 1 kop olijfolie
- 500 gram tomaat
- 1 glas wijn 150 ml
- 3 laurierblaadjes
- 5 pimentkorrels
- 1 theelepel suiker
- ½ kop peterselie
- peper & zout
- kaneel
Instructies
- Snijd het rundvlees in vrij grote vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
- Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes of sjalotten in z’n geheel.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin.
- Voeg de wijn toe.
- Voeg daarna de uien toe.
- Eventjes laten bakken en doe dan de gepureerde tomaten, de laurierblaadjeserbij, de pimentkorrels, theelepel suiker en (eventueel) het kaneelstokje.
- Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes stoven (deksel dus op de pan) tot het vlees lekker mals is. De peterselie erbij en laat nog twee minuutjes zachtjes stoven.
- Tot slot op smaak maken met zout en peper.
- Dit gerecht is lekker met frietjes, kritharakia (Griekse pasta) of aardappelpuree en heerlijk met een stukje feta erbij!