Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • stokbrood

Voor de knoflookboter

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 4 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde  peterselie
  • versgemalen  peper

Voor de Italiaanse kruidenboter

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels  tomatensaus
  • ½ eetlepel  fijngesnipperde  basilicum
  • ½ eetlepel fijngesnipperde  peterselie
  • 1 uitgeperst teentje  knoflook
  • ½ eetlepel fijngesnipperde  oregano
  • 3 eetlepels  Parmezaan

Instructies

  • oer voor de knoflook- of Italiaanse kruidenboter de ingrediënten door elkaar.
  • Snijd een stokbrood in grote plakken van ± 3 cm dik.
  • Besmeer het brood aan beide kanten met de knoflook- of Italiaanse kruidenboter.
  • Wikkel het stokbrood in een lang vel dubbelgevouwen aluminiumfolie en maak de sluiting aan de bovenkant goed dicht.
  • Rooster het brood in de folie op een matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Leg het pakketje op een serveerschaal of in een mandje, vouw de folie open en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Brood