Tamarillocrèmesoep
Ingrediënten
- peper
- zout
- foelie
- harissa
- 1 laurierblad
- boter
- 300 gram pompoen
- ½ prei
- 1 kleine ui
- enkele blaadjes lavas
- ½ runderbouillon
- 2 rijpe tamarillo's (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel 'boomtomaat' genoemd)
- 1 kleine tomaat
- 50 gr puur gehakt
- bloem
- 2 eetlepels room
- ½ eetlepel peterselie gehakte
Instructies
- Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel boter en 1/2 koffielepel zout.
- Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het water.
- Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water.
- Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe.
- Was en pel de tamarillo's, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine stukjes en voeg die bij de soep.
- Laat alles zachtjes gaar koken.
- Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes.
- Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een puntzeef.
- Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte van een
- hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar.
- Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden bij.
- Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt.
- Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze soep is vers het lekkerst met plat ongedesemd of zuurdesembrood.