Tamarillocrèmesoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • foelie
  • harissa
  • 1 laurierblad
  • boter
  • 300 gram pompoen
  • ½ prei
  • 1 kleine ui
  • enkele blaadjes lavas
  • ½ runderbouillon
  • 2 rijpe tamarillo's (Zuid-Amerikaanse vrucht, ook wel 'boomtomaat' genoemd)
  • 1 kleine tomaat
  • 50 gr puur gehakt
  • bloem
  • 2 eetlepels room
  • ½ eetlepel peterselie gehakte

Instructies

  • Kook 1/2 liter water met een mespuntje harissa, de laurier, 1 eetlepel boter en 1/2 koffielepel zout.
  • Schil en ontpit de pompoen, snijd hem in stukken en leg die in het water.
  • Snijd de prei, de uien en de lavas klein en doe ze in het water.
  • Voeg na 45 minuten een mespuntje foelie en het bouillonblokje toe.
  • Was en pel de tamarillo's, haal het steeltje eraf, snijd ze in kleine stukjes en voeg die bij de soep.
  • Laat alles zachtjes gaar koken.
  • Pel de tomaat, ontpit hem en snijd hem in kleine stukjes.
  • Haal de laurier uit de pan, mix de soep en passeer de soep door een puntzeef.
  • Doe wat bloem op uw handen, maak van het gehakt balletjes ter grootte van een
  • hazelnoot en pocheer ze in de soep gaar.
  • Proef of de soep genoeg smaak heeft en voeg er eventueel wat kruiden bij.
  • Doe er daarna de room in en breng de soep al roerend tot het kookpunt.
  • Haal de soep van het vuur en doe er de tomaatblokjes en de peterselie bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze soep is vers het lekkerst met plat ongedesemd of zuurdesembrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep