Wijnzuurkool met katenspek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ananas
  • 250 gram katenspek in plakjes
  • 500 gram zuurkool
  • 750 gram aardappels
  • zout
  • rundvleesjus
  • 1-2 eetlepels zure room
  • bloem

Instructies

  • Schil de ananas, snijd hem in plakken, snijd de harde kern eruit en snijd de plakken in stukjes.
  • Probeer het vocht zoveel mogelijk op te vangen.
  • Bekleed een braadpan of hapjespan met de plakjes katenspek.
  • Snijd de zuurkool naar verkiezing wat kleiner en leg hem op het katenspek.
  • Verdeel hier de ananasstukjes met het sap gelijkmatig over.
  • Schil de aardappelen, was ze, droog ze en snijd ze in dunne schijfjes (dit gaat uitstekend op een komkommerschaaf).
  • Leg de aardappelschijfjes op de ananas en voeg ± 1 dl water toe.
  • Laat het gerecht in een gesloten pan op laag vuur ± 45 minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn.
  • Giet het teveel aan vocht af, voeg dit bij de jus tot ± 2 dl en bind dit met de zure room of met de zure room met 1 eetlepel bloem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees