Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Muffins 1
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
bloem
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
1
mespunt
zout
▢
2
eetlepels
basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
ei
▢
⅛
liter
karnemelk
▢
25
gram
gesmolten boter
▢
vulling (bijvoorbeeld: 1 eetlepel cacaopoeder en 50 gr grofgehakte
▢
chocolade; of 2
▢
eetlepels
rozijnen; of 1 theelepel kaneel en 1 in blokjes gesneden appel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en schep dit goed door elkaar.
Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker, het ei en de karnemelk in een andere kom en klop het met een garde tot een glad mengsel.
Roer er de gesmolten boter door.
Schep er in een paar tellen het bloemmengsel en de vulling door; het beslag moet niet helemaal glad zijn, maar wat rommelig.
Schep de muffins in papieren bakjes of in een ingevette muffinplaat en laat ze in de oven in ± 20 minuten gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins