Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Bhalli
Gestoomde linzenkoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
rode linzen
▢
1,75
liter
koud water
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
1
theelepel
zout
▢
½
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
25
gram
verse gehakte korianderblaadjes
▢
sap van 1 citroen
▢
2 ½
dl
yoghurt
Instructies
Was de linzen grondig, laat ze uitlekken en doe ze in een grote kom.
Voeg het water toe en laat ze 36 uur weken.
Laat de linzen uitlekken en maal ze tot een fijne pasta in een blender of keukenmachine.
Knijp er in een kaasdoek of sterke theedoek het teveel aan water uit.
Doe de pasta in een kom en meng hem met komijn, chilipoeder, zout, peper
en koriander. Vorm er 6-8 koekjes van 5 cm doorsnee en 1 cm dik van.
Dep deze vervolgens droog met keukenpapier.
Leg de koekjes boven in een stoompan, dek ze af en stoom 1 uur. Of stoom in
de oven: leg de koekjes op een grote schaal, zet deze in een braadslee en giet
er heet water omheen tot halverwege de schaal. Span over de braadslee en
schaal aluminiumfolie en zet 1 uur in een op 190 °C voorverwarmde oven. Neem de
koekjes eruit wanneer ze gaar zijn en laat ze helemaal afkoelen.
Meng het citroensap met de yoghurt. Leg de linzenkoekjes op platte borden
en giet de yoghurt erover.
Laat ze voor het opdienen minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Noot: Dit is een heel populaire schotel voor een heel warme (na)middag.
De bereiding is vrij bewerkelijk, maar beslist alle moeite waard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
India